Bakkt Bitcoin Futures krossar rekord två dagars körning

Bakkt bryter ytterligare ett rekord med mer än 11 ​​700 futurekontrakt som handlas på tisdag.

Intercontinental Exchange-dotterbolaget, Bakkt, rapporterar rekordantal för sina månatliga Bitcoin-futurekontrakt då BTC-priserna gjorde ett nytt höjd för året

Den institutionella investeringsplattformen rapporterade sin högsta siffra någonsin för Bitcoin Billionaire månatliga futures den 28 juli med 11 506 kontrakt – en ökning med 85% jämfört med föregående rekord. Flytten följde en ökning i den underliggande tillgångens pris till en höjdpunkt på 2020 på $ 11 400.

Den 29 juli toppade Bakkt det nya rekordet med 11 706 handlade kontrakt.

“Prata om fart! Vi slog igår rekord med 11 706 Bakkt Bitcoin Futures som handlas idag – det är över $ 125MM bitcoin. ”

Bakks fysiskt avvecklade kontrakt betalas ut i BTC i motsats till kontantavvecklade kontrakt som levereras i USD. Momentumet har drivits av Bitcoin-priser som äntligen har brutit ut ur deras två och en halv månaders räckviddsbundna handelskanal.

CME-futures i brand

Enligt data från Skew analytics var Bakkt inte det enda institutionella utbytet som bröt rekord den här veckan. Chicago Mercantile Exchange (CME), som har mycket större volymer än Bakkt, registrerade också en ökning i Bitcoin-futuresavtal på måndag.

Den dagliga volymen toppade 1,3 miljarder dollar medan öppen ränta , ett mått på det totala antalet utestående derivatkontrakt som inte har avvecklats, steg också till 724 miljoner dollar. Enligt CME-uppgifter handlades 25 493 futurekontrakt på måndag, och tisdagens preliminära räkning var redan i skrivande stund över 20 900.

I går sågs också en uppteckning av Bitcoin-optionskontrakt på CME med över 1 100 handlade, det högsta antalet under de senaste trettio dagarna.

Krypto-utbyten dominerar

De två institutionella börserna är små yngel jämfört med volymen av BTC-futurekontrakt på cryptocurrency-börser. Skew har brutit ner de bästa kryptobörsena när det gäller 24-timmarsvolym för Bitcoin-futures och Huobi kommer ut på topp med 6,51 miljarder dollar.

OKEx är det näst mest populära utbytet för BTC-futures med en daglig volym på 5,88 miljarder dollar, och Binance är en nära tredjedel med 5,66 miljarder dollar enligt uppgifterna. Skew rapporterar också att aggregerat öppet intresse över alla börser också har stigit till sin högsta nivå under en månad till 5 miljarder dollar.

BTC-futures

Enligt diagrammet såg måndag den högsta aggregerade dagliga volymen för Bitcoin-futures i över en månad, och tisdagen kommer inte att ligga långt efter det eftersom både institutionellt och detaljhandelsintresse i BTC-derivat tar upp igen.