Median DeFi-tokenavkastning på nivå med Bitcoin i år

Median DeFi-tokenavkastning på nivå med Bitcoin i år

Analyse av 38 topp DeFi-eiendeler avslører en median ytelse bare 15% over Bitcoin.

Til tross for en tilbaketrekning fra det meteoriske oksemarkedet for desentralisert finansiering, har den gjennomsnittlige DeFi-token-avkastningen Bitcoin Billionaire klart bedre enn Bitcoin og Ethereum. Medianytelsen er imidlertid en annen historie.

17. november delte den pseudonyme kryptoanalytikeren “Ceteris Paribus” data med sine 12 000 tilhengere som samlet YTD-medianen og gjennomsnittlige ytelser for 40 topp kryptoaktiver, bestående av 38 topp DeFi-eiendeler, Bitcoin (BTC) og Ether (ETH). Rundt 26 av DeFi-eiendelene bokfører for øyeblikket YTD-gevinster.

Analytikeren fant at medianavkastningen ligger rundt 148,8%, noe som er 15,5% over Bitcoins 133,3% YTD-gevinst. Så halvparten av DeFi-tokens er over det nivået, og halvparten under. Paribus sa at det var ganske jevnt:

„Sterk rebound i november så langt, men i motsetning til sommeren, har median token return matchet BTC, ikke bedre enn.“

Imidlertid er den gjennomsnittlige ytelsen i 2020 på 428,7% mer enn tredoblet Bitcoin-gevinst

I skrivende stund er DeFis beste eiendeler for 2020 Aave (AAVE) med 4 245% gevinst, Band (BAND) med 2 466% og Yearn Finance (YFI) med 1 597%. THORChain (RUNE) er det eneste andre DeFi-tokenet som postet firdoblet tall YTD, med 1203%.

Sektorens dårligst presterende eiendeler for året så langt er Curve (CRV), SushiSwap (SUSHI) og Swerve (SWRV), og rapporterer tap på henholdsvis 88,7%, 80,1% og 79,9%.

DeFi-eiendeler har produsert ekstrem volatilitet de siste månedene, med 10 av 29 DeFi-tokens som ga gevinster over 1000% i august, mens CRV var den eneste eiendelen til å avslutte august i rødt.

Imidlertid var det bare Gnosis (GNO) og Hegic (HEGIC) som kunne poste ensifrede gevinster i september til oktober, mens de resterende 34 tokens var tapt – inkludert fem tokens som falt mer enn 89%.

November har hittil sett relativt beskjeden volatilitet, med 32 av 38 tokens som har fått median og gjennomsnittlig ytelse på henholdsvis 20% og 35%.